Masjid Refurbishment

The new works involves working within the constraints of the existing structures and services of the Courthouse.
Our proposals encompass rear entrance area improvements to facilitate better access for all users. It involves the complete strip-out of the existing plant room, formation of new door opening with steps leading to new WC facilities; 5 cubicles and a cleaner’s sink area. In addition, a new boiler and water storage tank will be installed to provide hot water and underfloor heating to the main wash area. The whole of this improvement area will benefit from new lighting, floor, wall and ceiling finishes.

In summary the new improvement works, which covers a net area of 102.5m2 will provide, in total:

  • 17 wash-stations
  • 7 no WCs, including 1 accessible type
  • 1 no shower
  • Designated shoe areas
  • Widened transitional corridor

Early developmental sketch studies for the new entrance area, WCs and Ablution Units.

 

Works are now progressing apace on-site.

     

  

 

0121 369 1560
info@esmail-architects.co.uk
10 Wedmore Road, Sutton Coldfield, B73 5SG